Frequently Asked Questions (FAQs)

You are curious and we are here to address your curiosity. Here is a list of Frequently-Asked Questions (FAQ). For questions not in this list, feel free to ask them at Bantuan Premium – https://bp.dx.my, a premium assistance service provided by DX Media.

 1. Adakah LANDASAN mempunyai sebarang kaitan dengan KTM Berhad? – Tidak sama sekali. LANDASAN merupakan sebuah laman web maklumat yang ditulis oleh sekumpulan sukarelawan yang tidak dibayar oleh mana-mana pihak. Kami hanya menyediakan info, berasaskan sumber-sumber seperti internet, booklet, maklumat dari pegawai KTM Berhad dan juga pengalaman kami sendiri.
 2. Di mana saya boleh cari maklumat tambang tren KTM? – [BARU!] Anda kini dapat mendapatkan maklumat tambang KTM Intercity di pautan ini.
 3. Berikan saya maklumat tambahan tentang perjalanan RapidKL ? – Kami hanya mampu memberikan informasi terhad berkenaan Bas RapidKL buat masa sekarang. Lihat laman ini.
 4. Berapakah harga tambang tiket dari ke ? – [BARU!] Anda kini dapat mendapatkan maklumat tambang KTM Intercity di pautan ini.
 5. Pukul berapakah tren dari ke ? – Anda boleh melihat laman stesen di LANDASAN untuk jadual perjalanan. Contohnya, dari KL Sentral ke Arau. Anda boleh membuka laman KL Sentral (Menu: Kuala Lumpur > KL Sentral) dan Arau (Menu: Perlis > Arau) kemudiannya lihat servis tren yang manakah yang akan berhenti di kedua-dua stesen (contohnya Ekspres Langkawi).
 6. Saya telah menghubungi LANDASAN namun masih belum mendapat jawapan. – Anda berkemungkinan telah: mengemukakan soalan yang tidak berkaitan / mengemukakan soalan yang telah dijawab dalam laman “Soalan Lazim”. Untuk soalan-soalan yang tidak dapat kami jawab, kami menyusun sepuluh jari memohon maaf berikutan kekangan masa dan kemahiran teknikal. Lihat laman ini untuk mengetahui lebih lanjut kenapa LANDASAN tidak dapat memberikan maklum balas dengan kadar cepat.
 7. Terdapat maklumat SALAH dalam laman LANDASAN. – Anda dialu-alukan untuk menghubungi kami supaya kami dapat membetulkan sebarang kesalahan dalam LANDASAN justeru dapat memberikan manfaat kepada pengguna lain seperti anda.

Untuk soalan yang tiada di sini, anda bolehlah mengemukakannya di laman Hubungi LANDASAN.

Last updated on Aug 20, 2017 @ 4:44 PM.

 

11 thoughts on “Frequently Asked Questions (FAQs)”

 1. Hi,

  How to go to Eurocopter Malaysia sdn bhd from klang by public transport?

  Eurocopter Malaysia address:
  Terminal 2, Sultan Abdul Aziz Shah Airport Subang

  THANK YOU

 2. What kind of food is served in this Train Sinaran Selatan? How much will it cost? Will the food served will be of nice quality? If no food is served, then should I get the food at the Stations or how do I get food ?

 3. hi,

  from butterworth to Kuala Lumpur how long time…is it 7 hour ??

  pls reply my this email (jeanne@incoils.com.my)
  pls reply me as soon as possible..thank you very much

 4. Hi, saya baru membuat pembayaran secara online melalui akaun Maybank dan akaun saya menunjukkan bahawa pembayaran sebanyak RM 48 telah dibuat kepada pihak tuan. Namun, saya masih tidak menerima tiket saya melalui emel dan saya juga telah mendapati bahawa akaun ktmb e ticket system saya juga tidak menunjukkan tiket tersebut. Oleh itu saya berharap pihak tuan dapat membalas emel ini secepat mungkin kerana saya telah melakukan pembayaran.
  Saya juga telah menghantar emel kepada pihak tuan dengan menggunakan emel di atas.

 5. bagaimana cara untuk tukar destinasi. saya telah membeli tiket utk perjalanan pada 18 Feb. @ tiket utk sg petani-sg buloh dan 1 tiket utk sg petani -rawang. walaubagaimana pun tiket yg keluar ketiga2nya sg petani rawang. bagaimana cara utk menukar tiket tersebut?

Leave a Reply